1- عسل شیرین کننده ای است که برای بیماران دیابتی بهتر از دیگر شیرینی هاست و اگر به طور منظم مصرف شود سطح قند خون را پایین را می آورد.
2- عسل سوخت کبد و مغز بوده و تولید و ذخیره گلیکوژن را تسهیل می کند.
3- عسل استرس های سوخت و سازی را کاهش می دهد که باعث کاهش خطرمقاومت به انسولین، دیابت و بیماریهای مرتبط با اختلالات سوخت و سازی می شود.
4- مصرف منظم عسل نتیجه اش کاهش وزن و کاهش درصد چربی های بدن است.
5- عسل خواب نیرو بخش را تسهیل می کند و باعث بازگشت فیزیولوژی عادی می شود.
6- مصرف عسل خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی – عروقی و فشار خون را کاهش را می دهد.
7- نتیجه مصرف منظم عسل کاهش کلسترول بد LDL و تری گلیسرید وافزایش کلسترول خوب HDL است.
8- مصرف عسل باعث بهبود و اصلاح سیستم ایمنی می شود.
9- عسل باعث بهبود حافظه و خلاقیت می شود.
10- مصرف عسل اضطراب را کاهش می دهد و به کاهش افسردگی کمک می کند.
11- مصرف عسل استرس های اکسیداتیو را در بافت های عصبی (مغز) کاهش می دهد در نتیجه خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر ، جنون و دیگر بیماریهای مخرب عصبی را کاهش می دهد.
12- مصرف عسل خطر ابتلاء به انواع سرطان را کاهش می دهد.
13- مصرف عسل بیماریهای لثه و التهاب بافتهای نگهدارنده دندان را کاهش می دهد.
14- عسل اختلالات رودهای معده ای را بهبود می بخشد و به عنوان یک پروبیوتیک قوی در مجرای روده ای – معده ای عمل می کند.
15- عسل به عنوان قویترین داروی سرفه عمل می کند.